• Noticias
 • Patronato
 • Marca
 • Entorno
 • L’Ajuntament de Berga va realitzar ahir l’acte de lliurament dels premis de la XXVIIIa edició del Concurs de La Patum Infantil. Es tracta d’un concurs de dibuix en què hi participen totes les escoles de la ciutat amb l’objectiu que els infants puguin plasmar la seva visió sobre la festa berguedana a través de l’art. Per això, els nens i les nenes elaboren el seu propi cartell de La Patum per aconseguir que la seva obra sigui escollida per anunciar La Patum Infantil.

  L’acte d’entrega dels premis es va realitzar el divendres, 16 de juny, a la sala de Plens de l’Ajuntament de Berga, un cop finalitzada La Patum Infantil de Lluïment. El jurat qualificador format per Eva Ordàs, Queralt Santacreu, Xavi Vidal, Albert Escánez, Ernest Ferrer i la regidora de Patum, Mònica Garcia, van seleccionar els guardonats de les diferents categories participants.

  En la categoria d’alumnes de 1r i 2n de primària els guanyadors van ser:

  1r. Premi: ‘Els gegants que més m’agraden’, de Dylan Ginés. Escola de Sant Joan.

  2n. Premi: ‘La Patum’, de Biel Ortega. Escola de Santa Eulàlia.

  3r. Premi: ‘’La Guita’, d’Àxel Ortega. Escola de Santa Eulàlia.

  Accèssit: ‘Els gegants se’n van de vacances’, de Max Costa. Escola Vedruna.


  Els guardonats en la categoria d’alumnes de 2r i 4t de primària van ser:

  1r. Premi: ‘Les Guites’, de Roger Armengol. Escola Vedruna.

  2n. Premi: ‘Les Maces salten’, d’Aina Garreta. Escola de Santa Eulàlia.

  3r. Premi: ‘La geganta i el vestit rosa’, de Chaima el Kholati. Escola de La Valldan.

  Accèssit: ‘Les porres boges’, d’Àlex Cinca. Escola de Sant Joan.


  En la categoria d’alumnes de 5è i 6è de primària, els premiats van ser:

  1r. Premi: ‘Ball dels Turcs i Cavallets’, d’Eudald Feliu. Escola de Santa Eulàlia.

  2n. Premi: ‘Les dents de la Guita’, de Roger Gateu. Escola de Santa Eulàlia.

  3r. Premi: ‘Colors de Patum’, de Noa Díaz. Escola de Santa Eulàlia.

  Accèssit: ‘La Maça boja’, de Martí Sánchez. Escola de Santa Eulàlia.

  Els guanyadors de totes les categories del concurs van obtenir un lot de material de dibuix i llibres infantils. Els primers i els segons premis de les tres categories van ser exposats a l’Oficina de Turisme de Berga del 9 al 23 d’abril per tal d’escollir el cartell anunciador de La Patum Infantil de 2017 per votació popular. Finalment, l’obra que va obtenir el major nombre de vots va ser ‘Les Maces salten’, d’Aina Garreta de l’escola de Santa Eulàlia de Berga
  Publicat el 17/06/2017
  Els controls previstos als accessos de la plaça de Sant Pere per impedir l’entrada de motxilles durant la Patum completa de dijous, no es van realitzar a causa de l’absència del personal de l’empresa de seguretat privada contractada per a dur a terme aquesta tasca. Inicialment, es preveia realitzar controls en tots els accessos naturals de la plaça per a fer efectiva la prohibició d’accedir-hi amb motxilles que dificultessin el desenvolupament habitual de la festa. La no assistència del personal de l’empresa va fer replantejar la mesura als cossos de seguretat de la ciutat i es va decidir habilitar un sol control a la plaça Doctor Saló, on agents de la Policia Local i membres de Protecció Civil van revisar les bosses i motxilles dels assistents per evitar l’entrada de vidre i reduir-ne la de plàstic, llaunes i d’altres elements que poguessin suposar un perill per a les comparses i també pels patumaires que gaudeixen de la festa.

  L’empresa de seguretat havia realitzat tasques similars de forma satisfactòria en edicions anteriors de la festa, però aquesta vegada no ha estat així. De fet, de tots els treballs de control i vigilància assignats només van fer la supervisió de l’accés a la zona de l’empostissat reservat a les persones amb mobilitat reduïda i als mitjans de comunicació encarregats d’enregistrar i retransmetre La Patum. Aquesta feina només comportava l’assistència de dos membres per a coordinar l’accés d’aquesta zona situada a les a escales de La Berruga. La resta de tasques van ser assumides pels agents de la Policia Local i els membres de Protecció Civil, fet que va comportar la reorganització de la feina programada per a garantir la seguretat de la festa.

  L’Ajuntament de Berga ha requerit a l’empresa que compleixi amb els serveis de seguretat estipulats en el contracte i també ha demanat les credencials i la titulació de les persones contractades per assegurar-se que desenvolupen les tasques previstes per a obtenir un servei adequat a les característiques de La Patum. De moment, però, els membres de l’empresa han desenvolupat les feines relacionades amb La Patum Infantil i s’espera que continuïn exercint les seves funcions durant la resta de dies de celebració de la festa. Per tant, el diumenge es preveu poder posar en marxa el dispositiu de controls a tots els accessos de la plaça de Sant Pere, tal com s’havia planificat aplicar abans de l’inici de La Patum completa de dijous.
  Publicat el 16/06/2017
  Arrenca una nova edició de La Patum de Berga, que se celebrarà del 14 al 18 de juny.
  Durant els propers cinc dies, la ciutat multiplicarà la seva població per sis i omplirà els carrers i places de patumaires disposats a gaudir de la festa berguedana. Els actes començaran avui quan el rellotge de la plaça de Sant Pere marqui les 12 en punt del migdia. En aquest moment, el Tabal i els quatre gegants acompanyats per la Banda de l’Escola Municipal de Música de Berga iniciaran la tradicional passada.

  Les activitats continuaran a les 8 del vespre amb el passacarrers. En aquest cas, el Tabal, les Maces, les Guites i els Gegants Vells, acompanyats per la Cobla Pirineu, sortiran de la plaça de Sant Pere i faran els salts corresponents davant dels domicilis de les autoritats i els representants locals. La passada acabarà amb salts de Tirabols a la plaça de Sant Joan i a la plaça de Sant Pere.

  Podreu seguir tota la informació referent a la festa a través de la pàgina web de l’Ajuntament de Berga. A més, també podeu consultar els perfils oficials de La Patum a les xarxes socials Twitter (@lapatum) i Instagram (@lapatumberga).
  Publicat el 14/06/2017
  La Patum accessible registra més de 1.500 usuaris i usuàries en 10 anys per veure la festa des de l’empostissat de la Pl. St. Pere
  Berga proposa una Patum participativa i oberta a totes les expressions patumaires
  L’Ajuntament de Berga aprova la celebració de La Patum que es farà del 30 de maig al 3 de juny de 2018
  Han col·laborat desinteresadament entre altres:
  Salvador Vinyes - Anna Parcerisa - Berta Francàs - Albert Rumbo - Ma Dolors Santandreu - Jordi
  Cohen - Foto Luigi - Toni Sales - Sílvia Massana - Mireia Ferran - Jordi Plana - Antònia Prat
  Pascal Hanrion - KAP
  Les despeses tècniques de la web (Informat Picas-Prat, SL),
  s'han pogut assumir gràcies a l'aportació de l'Associació La Patum Productors.
  Traductors: Steve Pepper, Jaume Fígols