• News
 • Patronato
 • The Brand
 • Surroundings
 • L’Ajuntament de Berga va realitzar ahir l’acte de lliurament dels premis de la XXVIIIa edició del Concurs de La Patum Infantil. Es tracta d’un concurs de dibuix en què hi participen totes les escoles de la ciutat amb l’objectiu que els infants puguin plasmar la seva visió sobre la festa berguedana a través de l’art. Per això, els nens i les nenes elaboren el seu propi cartell de La Patum per aconseguir que la seva obra sigui escollida per anunciar La Patum Infantil.

  L’acte d’entrega dels premis es va realitzar el divendres, 16 de juny, a la sala de Plens de l’Ajuntament de Berga, un cop finalitzada La Patum Infantil de Lluïment. El jurat qualificador format per Eva Ordàs, Queralt Santacreu, Xavi Vidal, Albert Escánez, Ernest Ferrer i la regidora de Patum, Mònica Garcia, van seleccionar els guardonats de les diferents categories participants.

  En la categoria d’alumnes de 1r i 2n de primària els guanyadors van ser:

  1r. Premi: ‘Els gegants que més m’agraden’, de Dylan Ginés. Escola de Sant Joan.

  2n. Premi: ‘La Patum’, de Biel Ortega. Escola de Santa Eulàlia.

  3r. Premi: ‘’La Guita’, d’Àxel Ortega. Escola de Santa Eulàlia.

  Accèssit: ‘Els gegants se’n van de vacances’, de Max Costa. Escola Vedruna.


  Els guardonats en la categoria d’alumnes de 2r i 4t de primària van ser:

  1r. Premi: ‘Les Guites’, de Roger Armengol. Escola Vedruna.

  2n. Premi: ‘Les Maces salten’, d’Aina Garreta. Escola de Santa Eulàlia.

  3r. Premi: ‘La geganta i el vestit rosa’, de Chaima el Kholati. Escola de La Valldan.

  Accèssit: ‘Les porres boges’, d’Àlex Cinca. Escola de Sant Joan.


  En la categoria d’alumnes de 5è i 6è de primària, els premiats van ser:

  1r. Premi: ‘Ball dels Turcs i Cavallets’, d’Eudald Feliu. Escola de Santa Eulàlia.

  2n. Premi: ‘Les dents de la Guita’, de Roger Gateu. Escola de Santa Eulàlia.

  3r. Premi: ‘Colors de Patum’, de Noa Díaz. Escola de Santa Eulàlia.

  Accèssit: ‘La Maça boja’, de Martí Sánchez. Escola de Santa Eulàlia.

  Els guanyadors de totes les categories del concurs van obtenir un lot de material de dibuix i llibres infantils. Els primers i els segons premis de les tres categories van ser exposats a l’Oficina de Turisme de Berga del 9 al 23 d’abril per tal d’escollir el cartell anunciador de La Patum Infantil de 2017 per votació popular. Finalment, l’obra que va obtenir el major nombre de vots va ser ‘Les Maces salten’, d’Aina Garreta de l’escola de Santa Eulàlia de Berga
  Publicat el 17/06/2017
  Arrenca una nova edició de La Patum de Berga, que se celebrarà del 14 al 18 de juny.
  Durant els propers cinc dies, la ciutat multiplicarà la seva població per sis i omplirà els carrers i places de patumaires disposats a gaudir de la festa berguedana. Els actes començaran avui quan el rellotge de la plaça de Sant Pere marqui les 12 en punt del migdia. En aquest moment, el Tabal i els quatre gegants acompanyats per la Banda de l’Escola Municipal de Música de Berga iniciaran la tradicional passada.

  Les activitats continuaran a les 8 del vespre amb el passacarrers. En aquest cas, el Tabal, les Maces, les Guites i els Gegants Vells, acompanyats per la Cobla Pirineu, sortiran de la plaça de Sant Pere i faran els salts corresponents davant dels domicilis de les autoritats i els representants locals. La passada acabarà amb salts de Tirabols a la plaça de Sant Joan i a la plaça de Sant Pere.

  Podreu seguir tota la informació referent a la festa a través de la pàgina web de l’Ajuntament de Berga. A més, també podeu consultar els perfils oficials de La Patum a les xarxes socials Twitter (@lapatum) i Instagram (@lapatumberga).
  Publicat el 14/06/2017
  L’Ajuntament de Berga ja ha adjudicat els 152 salts de Plens disponibles per a la Patum de 2017. Després que el consistori assumís la gestió de la colla durant el Ple de l’Ascensió del passat mes de maig, l’equip de govern va decidir repartir els 400 salts de Plens entre els membres de la comparsa (220 salts) i un sorteig públic (152) que s’ha celebrat aquest vespre a la sala de sessions de l’Ajuntament. La resta de salts (28) van quedar exclosos, ja que corresponien als regidors a l’oposició (8) de CiU; PSC i ICV, al personal del consistori (16) i a les parelles d’administradors i administradores d’aquest any (4).

  Durant el període d’inscripció (del 9 al 13 de juny) per a l’obtenció d’un salt de Plens, es van presentar un total de 317 instàncies genèriques. D’aquestes, 134 han estat tramitades presencialment a través de l’Oficina d’Atenció Ciutadana, mentre que 177 han estat realitzades a través del web www.ajberga.cat. Cal destacar, però, que de les 317 sol·licituds registrades, 16 han estat excloses ja que es van tramitar fora de termini o incomplien algun dels requisits preestablerts. Per tant, el nombre total de sol·licituds vàlides que han participat en el sorteig ha estat de 301.

  Pel que fa a la procedència dels sol·licitants, s’han rebut peticions de 70 poblacions diferents, 15 de les quals, pertanyen a municipis de la comarca del Berguedà. Concretament, Berga ha estat la ciutat amb el major nombre de sol·licituds (142), seguida de Gironella (18), Manresa (12), Terrassa (8), Avià (8), Barcelona (8) i Navàs (7).

  El sorteig ha començat a 2/4 de 9 del vespre i ha comptat amb la participació de l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, la regidora de Patum, Mònica Garcia, les representants del grups municipals del PDeCat i ERC, M. Antònia Ortega i Ermínia Altarriba i la representant del Patronat de la Patum, Queralt Cortina.

  L’atribució dels salts s’ha fet mitjançant l’extracció d’un número de quatre xifres comprès entre el primer i l’últim nombre de registre de les instàncies presentades per a sol·licitar un salt de Plens, les quals, no són correlatives ja que durant el termini d’inscripció també s’han presentat sol·licituds amb altres motivacions. En total, s’han fet dues extraccions, una per atorgar els 76 salts del dijous, 15 de juny, i una altra per a distribuir els 76 salts restants del diumenge, 18 de juny.

  El primer número extret ha estat el 4.573. En aquest cas, les instàncies compreses entre els números 4.573 i 4.615, ambdós inclosos, saltaran el primer salt de Plens de dijous, mentre que a les instàncies entre els números 4.616 i 4.661 els correspondrà el segon salt de la nit.

  El següent número obtingut durant el sorteig ha estat el 4.467. En aquest sentit, les sol·licituds incloses entre els números 4.467 i 4.533, obtindran una plaça pel primer salt de diumenge, mentre que les instàncies entre els números 4.534 al 4.572 i entre el 4.662 i 4.668 faran el segon salt de diumenge. En aquest darrer cas, atès que els números correlatius a partir del 4.572 ja formen part dels salts de Plens de dijous, s’ha completat el llistat amb els números a partir del 4.662.

  D’altra banda, les sol·licituds a partir del número 4.669 i fins al 4.883 restaran a la llista d’espera i supliran les places disponibles, en cas que es produeixi alguna renuncia. Durant el dimecres, al matí, s’informarà a les persones que hagin estat agraciades amb un salt de Plens per aquest any. Les persones que hagin obtingut un salt, però que no puguin fer-lo, podran renunciar-hi el mateix dimecres, 14 de juny, fins a les 3 de la tarda. Per a fer-ho, només caldrà que enviïn un correu electrònic a l’adreça alcaldia@ajberga.cat, comunicant explícitament la seva renuncia respecte el salt atorgat mitjançant el sorteig.

  Per últim, els saltadors hauran de personar-se a la zona de vestidors de Plens de 7 a 9 del vespre del dijous o el diumenge per a recollir el tiquet que serà nominal i intransferible. Allà, serà imprescindible presentar el DNI per efectuar el salt i també caldrà portar obligatòriament a l’acompanyant del salt, el qual, haurà de ser major d'edat. A més, els menors a partir de 16 anys, hauran d’estar acompanyats del tutor/a legal per a obtenir el tiquet d’accés al salt.
  Publicat el 13/06/2017
  L’Ajuntament de Berga entrega els premis del concurs de dibuix de La Patum Infantil de 2017
  Berga reparteix 152 salts de Plens entre els 317 sol·licitants del sorteig públic celebrat aquest vespre al consistori
  Patum, castells i sardanes conflueixen durant la diada festiva dels Quatre Fuets
  Han col·laborat desinteresadament entre altres:
  Salvador Vinyes - Anna Parcerisa - Berta Francàs - Albert Rumbo - Ma Dolors Santandreu - Jordi
  Cohen - Foto Luigi - Toni Sales - Sílvia Massana - Mireia Ferran - Jordi Plana - Antònia Prat
  Pascal Hanrion - KAP
  Les despeses tècniques de la web (Informat Picas-Prat, SL),
  s'han pogut assumir gràcies a l'aportació de l'Associació La Patum Productors.
  Traductors: Steve Pepper, Jaume Fígols