• Notícies
 • Patronat
 • Marca
 • Entorn
 • El diumenge, 11 de juny, se celebraran els Quatre Fuets i tal com ha succeït en els darrers anys, la jornada es completarà amb altres activitats de caire cultural. La primera cita serà a partir de 2/4 de 12 del migdia a la plaça de Sant Pere, on es farà la diada castellera dels Quatre Fuets. L’esdeveniment comptarà amb les actuacions de la colla dels Castellers de Berga, els Capgrossos de Mataró, els Minyons de Terrassa i els Bordegassos de Vilanova.

  Posteriorment, els actes es traslladaran a la plaça Viladomat on es realitzarà la 66a edició del Concurs Nacional de Colles Sardanistes amb la Cobla Pirineu. L’activitat començarà a 2/4 de 6 de la tarda i comptarà amb la col·laboració de l’Associació Sardanista Cim d’Estela.

  A les 8 de la tarda es faran els Quatre Fuets. El Tabaler i els portadors de les Maces sortiran de la plaça de Sant Pere i es dirigiran cap a la plaça Viladomat per a realitzar dos salts que serviran per a provar els fuets que s’utilitzaran durant la festa. Seguidament, els nens i nenes de la Patum Infantil faran dues passades més amb la mateixa finalitat.

  Exposicions patumaires

  A banda dels actes programats durant el cap de setmana dels Quatre Fuets, també hi haurà altres activitats. La Patum és una temàtica estesa en molts àmbits artístics i per això, durant aquests dies es podran veure diverses exposicions relacionades amb la festa. Per exemple, la Sala d’exposicions del Casino berguedà, situada a la Ronda de Queralt número 25, acull una selecció de les obres que han participat en el concurs de cartells anunciadors. La mostra estarà oberta al públic fins el 25 de juny.

  Per altra banda, al vestíbul de l’Arxiu Comarcal del Berguedà es poden veure les fotografies d’una exposició anomenada ‘Barreja’. Són imatges de la fotògrafa berguedana Marta Pont i Roca, la qual, ha aconseguit immortalitzar alguns detalls i moments que habitualment passen desapercebuts durant a la festa. Les imatges estaran exposades fins el 30 de juny.

  Per últim, la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet acull una exposició de fotografies de l’Agrupació Fotogràfica Tallers d’Arts i Oficis (AFTDAO) sobre la pujada dels gegants a Queralt el maig de l’any passat amb motiu del 150è i 125è aniversari de les dues parelles de gegants de La Patum. Aquesta mostra també es podrà visitar fins el 30 de juny.
  Publicat el 12/06/2017
  La Patum accessible registra més de 1.500 usuaris i usuàries en 10 anys per veure la festa des de l’empostissat de la Pl. St. Pere
  Berga proposa una Patum participativa i oberta a totes les expressions patumaires
  L’Ajuntament de Berga aprova la celebració de La Patum que es farà del 30 de maig al 3 de juny de 2018
  Han col·laborat desinteresadament entre altres:
  Salvador Vinyes - Anna Parcerisa - Berta Francàs - Albert Rumbo - Ma Dolors Santandreu - Jordi
  Cohen - Foto Luigi - Toni Sales - Sílvia Massana - Mireia Ferran - Jordi Plana - Antònia Prat
  Pascal Hanrion - KAP
  Les despeses tècniques de la web (Informat Picas-Prat, SL),
  s'han pogut assumir gràcies a l'aportació de l'Associació La Patum Productors.
  Traductors: Steve Pepper, Jaume Fígols