• Notícies
 • Patronat
 • Marca
 • Entorn
 • L’Ajuntament de Berga ha suspès la desfilada de la comparseria de La Patum prevista pel dijous de Corpus per motius de seguretat. Es tracta d’una decisió acordada per tots els grups municipals del consistori (CUP, ERC, Junts per Berga i PSC), així com pels membres del Patronat i caps de colla de La Patum en una reunió d’urgència feta ahir dimarts, al vespre. El canvi de format adoptat per complir la normativa i la possibilitat real que es produeixin concentracions de persones en zones de l’interior del perímetre del recorregut per entorpir o evitar el desenvolupament de la desfilada, així com el risc d’incomplir les mesures de prevenció per la Covid-19 han fet que el consistori prengui la determinació d’anul·lar l’esdeveniment. Per tot això, el consistori substituirà la passada per una plantada de la comparseria tal com es farà el diumenge de Corpus. El fet de fer-ho dos dies permetrà que tothom pugui ser-ne partícip.

  Cancel·lació del sorteig

  La suspensió de la passada de la comparseria patumaire també ha suposat la cancel·lació del sorteig per adjudicar les 700 cadires habilitades en diverses zones del recorregut per poder veure la desfilada. L’Ajuntament de Berga va haver d’adaptar el format inicial de la desfilada que consistia en una passada de la comparseria patumaire amb el públic distribuït a peu dret al llarg d’un recorregut d’uns dos quilòmetres. Les directrius contradictòries rebudes per diversos departaments de la Generalitat de Catalunya, van comportar que la passada es fes obligatòriament amb el públic assegut mentre les comparses estiguessin en moviment per tal de complir la normativa vigent i evitar sancions.

  Plantada de la comparseria

  El consistori berguedà ha decidit substituir la desfilada del dijous de Corpus (3 de juny) per una plantada de la comparseria, tal com està previst que es faci el diumenge, 6 de juny. Així doncs, tant dijous com diumenge, els elements de la imatgeria de La Patum s’exposaran a la plaça de Sant Pere, de 10 a 14 h. L’accés a la plaça serà lliure i no caldrà fer reserva prèvia, però es comptarà amb personal de seguretat privada per evitar aglomeracions i afavorir la fluïdesa del trànsit de persones. Es recomana a la ciutadania evitar formar grups de més de 10 persones i dedicar el temps indispensable per visualitzar la comparseria per tal que tothom pugui gaudir-ne.
  Publicat el 2/06/2021
  Berga promou una consulta per adequar els estatuts del Patronat de La Patum a la normativa de participació ciutadana i millorar-ne el funcionament
  La Patum de Berga demana respecte i implicació de les institucions catalanes per preservar i finançar la festa
  L’Ajuntament de Berga suspèn la passada de la comparseria patumaire per evitar posar en risc la seguretat de l’esdeveniment
  Han col·laborat desinteresadament entre altres:
  Salvador Vinyes - Anna Parcerisa - Berta Francàs - Albert Rumbo - Ma Dolors Santandreu - Jordi
  Cohen - Foto Luigi - Toni Sales - Sílvia Massana - Mireia Ferran - Jordi Plana - Antònia Prat
  Pascal Hanrion - KAP
  Les despeses tècniques de la web (Informat Picas-Prat, SL),
  s'han pogut assumir gràcies a l'aportació de l'Associació La Patum Productors.
  Traductors: Steve Pepper, Jaume Fígols