• Notícies
 • Patronat
 • Marca
 • Entorn
 • L’Ajuntament de Berga posposa La Patum de 2020 a causa del coronavirus. Es tracta d’una decisió motivada per la crisi d’emergència sanitària provocada per la COVID-19 que ha comportat diverses mesures preventives decretades per les autoritats governamentals i sanitàries per evitar la propagació d’aquesta pandèmia. La suspensió de la festa que havia de celebrar-se del 10 al 14 de juny també respon al fet de no poder garantir que la celebració es desenvolupi amb les màximes garanties de salut i seguretat per a les persones que hi participen i en formen part.

  Aquesta incertesa dificulta preveure l’evolució de la situació durant les properes setmanes i mesos. Tot i això, l’Ajuntament de Berga treballa amb la previsió de poder celebrar La Patum durant el mes de setembre, sempre que les circumstàncies ho permetin. En aquest sentit, s’està contactant amb els diferents agents per poder tancar una data el més aviat possible, tenint en compte els diferents esdeveniments relacionats amb la celebració de la festa, més enllà dels cinc dies de Corpus.

  D’altra banda, l’Ajuntament de Berga també resta a l’espera de saber quines són les indicacions i recomanacions dels Departaments de Salut i Cultura de la Generalitat de Catalunya per poder determinar la celebració o no de La Patum d’enguany.

  Per últim, cal esmentar que La Patum és una festa transversal que comporta una organització complexa i que requereix mesos de preparació. Malgrat que es treballa amb nou calendari, no es pot descartar la possibilitat que es pugui suspendre definitivament per motius sanitaris.
  Publicat el 26/03/2020
  L’Ajuntament de Berga posposa La Patum de 2020 i treballa per celebrar-la al setembre, si les circumstàncies ho permeten
  El 46è Concurs de cartells de La Patum amplia el termini de presentació de les obres i elimina la votació popular pel coronavirus
  Berga convoca el 4t Concurs de bandes i grups musicals novells per actuar al concert jove de La Patum de 2020
  Han col·laborat desinteresadament entre altres:
  Salvador Vinyes - Anna Parcerisa - Berta Francàs - Albert Rumbo - Ma Dolors Santandreu - Jordi
  Cohen - Foto Luigi - Toni Sales - Sílvia Massana - Mireia Ferran - Jordi Plana - Antònia Prat
  Pascal Hanrion - KAP
  Les despeses tècniques de la web (Informat Picas-Prat, SL),
  s'han pogut assumir gràcies a l'aportació de l'Associació La Patum Productors.
  Traductors: Steve Pepper, Jaume Fígols