• Notícies
 • Patronat
 • Marca
 • Entorn
 • El dissabte, 22 de juny, es portarà a terme el concert jove de La Patum en el context de les festes de Corpus de 2019, que se celebraran del 19 al 23 de juny a Berga. L’esdeveniment organitzat per l’Ajuntament de Berga contempla la cessió de l’espai públic a la zona del concert que es realitzarà al Passeig de la Indústria, a prop del CAP Berguedà, amb l’objectiu de repartir l’espai de les barres entre les entitats locals interessades en gestionar el servei de bar durant el concert de dissabte a la nit. En aquest sentit, la convocatòria s’adreça a entitats, associacions i fundacions de caràcter cultural i/o juvenil sense ànim de lucre i amb seu social al municipi de Berga per a què formin part de l’organització.

  Característiques de la convocatòria

  Les bases del concurs públic contemplen la participació d’un màxim de 5 entitats. Per participar-hi, caldrà comunicar l’interès en formar part de l’organització de l’esdeveniment enviant un correu electrònic a vilanaaj@ajberga.cat. El termini establert per a la realització de les sol·licituds finalitzarà a la mitjanit del diumenge, 31 de març de 2019.

  La cessió de l’espai s’atorgarà per odre d’inscripció i serà per a un període de dos anys consecutius, tot i que no serà obligatori exhaurir-los. Les associacions que hagin superat els dos anys hauran de cedir el seu lloc a les noves entitats participants, en cas que el nombre de sol·licituds superi la quantitat de places disponibles. Tanmateix, es preveu la realització d’un sorteig públic per excloure a les entitats que hagin format part de l’organització del concert durant dos o més anys.

  Organització i tasques de l’esdeveniment

  Cadascuna de les associacions seleccionades haurà d’aportar un mínim de dues persones majors de 18 anys per portar a terme les tasques relacionades amb l’organització de l’esdeveniment. Les funcions que hauran de desenvolupar les persones designades inclouen l’assistència a les reunions informatives sobre la logística del concert, atendre les barres en cadascun dels torns del servei establert, la recollida del material i la neteja de l’espai de les barres quan hagi acabat l’esdeveniment, entre d’altres. A més, els membres de les entitats que realitzin el servei de barra hauran d’haver realitzat obligatòriament una formació sobre dispensació responsable i violències sexistes en l’àmbit de l’oci nocturn que s’inclou en la campanya ‘Vull la nit!’ promoguda per les àrees de Joventut i Drets Socials del consistori berguedà.

  D’altra banda, la comanda de beguda es realitzarà de forma conjunta i els beneficis també es repartiran a parts iguals entre les associacions que formin part de la gestió de les barres del concert. Les agrupacions participants en l’acte hauran d’assumir els càterings dels grups musicals que actuaran en el concert jove de La Patum d’enguany.

  Sessió informativa d’assistència obligatòria

  El dilluns, 1 d’abril, a 2/4 de 8 de la tarda, hi haurà una sessió informativa a l’Ajuntament de Berga per a què les entitats inscrites puguin validar la seva participació en el concurs. La no assistència a la reunió suposarà la pèrdua de la plaça de l’entitat en qüestió. Per a més informació, podeu consultar les bases al web municipal (www.ajberga.cat) i al web oficial de La Patum de Berga (www.lapatum.cat).

  Publicat el 14/03/2019
  Berga exhibeix La Patum al Convent de Sant Francesc amb una exposició ambiciosa i visites guiades per descobrir els espais patumaires fins al gener de
  Berga celebrarà una versió confinada de La Patum amb actes simbòlics i culturals que es faran del 10 al 14 de juny
  L’Ajuntament de Berga suspèn definitivament La Patum de 2020 i descarta celebrar-la al setembre
  Han col·laborat desinteresadament entre altres:
  Salvador Vinyes - Anna Parcerisa - Berta Francàs - Albert Rumbo - Ma Dolors Santandreu - Jordi
  Cohen - Foto Luigi - Toni Sales - Sílvia Massana - Mireia Ferran - Jordi Plana - Antònia Prat
  Pascal Hanrion - KAP
  Les despeses tècniques de la web (Informat Picas-Prat, SL),
  s'han pogut assumir gràcies a l'aportació de l'Associació La Patum Productors.
  Traductors: Steve Pepper, Jaume Fígols