• Notícies
 • Patronat
 • Marca
 • Entorn
 • L’Ajuntament de Berga i l’empresa gironina dedicada a la comercialització d’aigua, Sant Aniol, han formalitzat aquest dimecres un acord per garantir el subministrament gratuït d’aigua mineral natural durant 4 anys en el context de les festes de La Patum. La iniciativa s’emmarca en la campanya impulsada per les àrees de Joventut i Festes per incentivar el consum d’aigua i fomentar la reducció dels riscos associats als primers consums d’alcohol i altres drogues entre la població adolescent i jove durant les festes que se celebren al municipi i, especialment, durant el Corpus berguedà. Una de les accions més destacades ha estat la distribució de 15.000 ampolles d’aigua de forma gratuïta durant La Patum de l’any passat. Es tracta d’una acció que s’ha portat a terme durant les tres últimes edicions de la festa i que es va consolidar durant La Patum de 2019 mitjançant la creació del personatge de la ‘Patumaigua’ que apareixia a l’etiquetatge de l’ampolla juntament amb l’eslògan ‘L’aigua també vol anar a Patum’.

  Conveni de col·laboració entre el consistori i Sant Aniol

  L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, i el director general de Sant Aniol, Ferran Ribalta, han signat aquest matí l’acord de col·laboració entre ambdues parts que tindrà una vigència de 4 anys (2020-2023). Els termes de l’acord no contemplen un intercanvi econòmic, però sí que recull el compromís de l’empresa Sant Aniol de subministrar gratuïtament 20.000 unitats anuals d’aigua de 33 cl. etiquetades amb el disseny i el lema de la campanya ‘Patumaigua’. L’empresa comercialitzadora d’aigua de la zona volcànica de la Garrotxa també s’encarregarà d’aportar el sistema d’emmagatzematge de les ampolles per garantir el reciclatge de l’envàs de plàstic.

  D’altra banda, l’Ajuntament de Berga inclourà la imatge de la marca d’aigua Sant Aniol al material de promoció de la festa que es difondrà en suport físic i digital. En concret, el logotip de Sant Aniol s’incorporarà als cartells de La Patum i La Patum Infantil, al fulletó dels actes principals que es distribueix a les llars berguedanes i al programa de mà de la festa.

  Compromís amb la sostenibilitat

  L’Ajuntament de Berga i Sant Aniol també s’han compromès a fomentar la sostenibilitat per reduir l’impacte ambiental de l’envàs de plàstic de les ampolles d’aigua. En aquest sentit, no només s’incentivarà la reutilització de l’envàs reomplint-lo amb l’aigua de les fonts complementàries que s’instal·laran a l’espai firal del Passeig de la Indústria i la Plaça de Viladomat durant els cinc dies de celebració de La Patum, sinó que també s’utilitzaran sistemes d’emmagatzematge de l’ampolla de plàstic. Tanmateix, el plàstic de les ampolles de ‘Patumaigua’ es recollirà, es reciclarà i s’utilitzarà per fer algun tipus de producte de marxandatge que permeti donat continuïtat a la campanya.
  Publicat el 8/01/2020
  Berga exhibeix La Patum al Convent de Sant Francesc amb una exposició ambiciosa i visites guiades per descobrir els espais patumaires fins al gener de
  Berga celebrarà una versió confinada de La Patum amb actes simbòlics i culturals que es faran del 10 al 14 de juny
  L’Ajuntament de Berga suspèn definitivament La Patum de 2020 i descarta celebrar-la al setembre
  Han col·laborat desinteresadament entre altres:
  Salvador Vinyes - Anna Parcerisa - Berta Francàs - Albert Rumbo - Ma Dolors Santandreu - Jordi
  Cohen - Foto Luigi - Toni Sales - Sílvia Massana - Mireia Ferran - Jordi Plana - Antònia Prat
  Pascal Hanrion - KAP
  Les despeses tècniques de la web (Informat Picas-Prat, SL),
  s'han pogut assumir gràcies a l'aportació de l'Associació La Patum Productors.
  Traductors: Steve Pepper, Jaume Fígols