• Notícies
 • Patronat
 • Marca
 • Entorn
 • L’Ajuntament de Berga ampliarà el nombre de localitats disponibles pels espectacles de la programació de les festes del Corpus de 2021 que es portaran a terme al Teatre Municipal. La inscripció online (www.ticketara.com) per assistir als actes es va habilitar el 4 de maig, després de la presentació realitzada als mitjans de comunicació, al Convent de Sant Francesc. Algunes de les activitats programades van exhaurir les butaques disponibles en les 24 h posteriors i, per això, el consistori ha optat per ampliar-ne l’aforament, respectant la capacitat màxima de l'espai segons les mesures de seguretat per la Covid-19. Cal tenir en compte que a l’hora de realitzar la reserva d’entrades, la plataforma bloqueja automàticament les butaques contigües per garantir la separació entre bombolles de convivència. Això fa que el nombre de butaques disponibles sigui reduït.

  Ampliació d’entrades disponibles

  El consistori obrirà l’amfiteatre del Teatre Municipal per disposar de les butaques del pis superior de l’equipament cultural. En aquest cas, l’ampliació d’aforament s’aplicarà tant als espectacles exhaurits (‘Soc feliç’ de Dàmaris Gelabert i concert de Xavi Sarrià), com a les propostes que disposen de butaques lliures a la platea i també al concert del Memorial Ricard Cuadra (la reserva d’entrades a platea ja ha estat activada per l’entitat organitzadora del concert al portal web www.ticketara.com). En tots els casos esmentats anteriorment, l’activació de la reserva d’entrades extres es farà el dijous, 13 de maig, a les 20 h mitjançant el portal web www.ticketara.com. La reserva d’entrades de l’espectacle ‘Somnis de sorra’ de la Cia. Ytuquepintas cal realitzar-la a través del web www.castellersdeberga.cat.

  Altres propostes que requereixen inscripció

  La programació de les festes del Corpus compta amb altres activitats que també requereixen inscripció prèvia, ja que la capacitat dels emplaçaments on es portaran a terme és limitada. Es tracta de la conferència per commemorar l’aniversari de comparses i elements de La Patum que aquest any compleixen 400 anys del seu naixement (diumenge, 30 de maig, a les 12 h – Claustre del Convent de Sant Francesc), l’exposició de La Patum de la Llar (dimarts, 1 de juny, de 18:30 a 20:30 h – Escola d’Educació Especial Llar Santa Maria de Queralt) i el concert amb Joan Miquel Oliver (dissabte, 5 de juny, a les 18 h – Plaça de Viladomat). En tots aquests casos també cal fer la reserva a través del portal web www.ticketara.com.

  Activitats sense inscripció prèvia però aforament limitat

  La festivitat del Corpus també inclou esdeveniments que no requeriran reserva prèvia online, però caldrà registrar-se en el moment de participar-hi. Es tracta de la sessió especial de temàtica patumaire del Club del Joc (diumenge, 30 de maig, de 16 a 20 h – Plaça de Viladomat) i els concerts de cobla que oferiran la Cobla Pirineu (dijous, 3 de juny, a les 12 h – Plaça de Viladomat) i la Cobla Berga Jove (diumenge, 6 de juny, a les 18 h – Plaça de Viladomat). La jornada professional de projectes de cultura popular infantil es podrà seguir en directe a través de la Televisió del Berguedà i al canal de Youtube de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya (dissabte, 5 de juny, d’11 a 13 h). L’assistència a la missa major de Corpus tampoc requqrirà registre previ. L’ofici es realitzarà el dijous, 3 de juny, a l’església parroquial de Santa Eulàlia (10:30 h) i comptarà amb la participació de l’Orfeó Berguedà que interpretarà l’Himne del Sagrat Cor de Mn. Marià Miró. Es recomana al públic assistent que segueixi totes les mesures de seguretat durant l’estada a l’església.
  Publicat el 12/05/2021
  La Patum de Berga demana respecte i implicació de les institucions catalanes per preservar i finançar la festa
  L’Ajuntament de Berga suspèn la passada de la comparseria patumaire per evitar posar en risc la seguretat de l’esdeveniment
  La passada de la comparseria patumaire del dijous de Corpus comptarà amb zones pel públic amb seient assignat per sorteig per complir la normativa
  Han col·laborat desinteresadament entre altres:
  Salvador Vinyes - Anna Parcerisa - Berta Francàs - Albert Rumbo - Ma Dolors Santandreu - Jordi
  Cohen - Foto Luigi - Toni Sales - Sílvia Massana - Mireia Ferran - Jordi Plana - Antònia Prat
  Pascal Hanrion - KAP
  Les despeses tècniques de la web (Informat Picas-Prat, SL),
  s'han pogut assumir gràcies a l'aportació de l'Associació La Patum Productors.
  Traductors: Steve Pepper, Jaume Fígols