• Notícies
 • Patronat
 • Marca
 • Entorn
 • Algú ha canviat el codi d’accés que permet entrar a la Casa de La Patum i això ha fet que el Tabaler no pugui entrar a l’equipament on es guarda la comparseria patumaire per deixar-hi el Tabal després de la passada de diumenge de l’Ascensió. Aquest és el punt de partida del llibre ‘The Patum in danger’ escrit per Eva Corominas, Núria Prat, Isabel Rumbo i Lara Saenz que compta amb les il·lustracions de Rubén Torres. El projecte impulsat per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Berga és fruit del treball de quatre mestres que formen part d’un grup de treball de mestres d’anglès de la comarca del Berguedà, que es reuneixen periòdicament per elaborar materials, compartir experiències i col·laborar en diverses iniciatives. Aquesta, però, no és la primera vegada que les mestres porten a terme un projecte literari en anglès. Fa un parell d’anys, i dins del grup de treball esmentat, les autores van publicar un conte infantil titulat ‘The Shiny Black Stone’ inspirat en la història de la mineria al Berguedà.

  Què és ‘The Patum in danger’?

  ‘The Patum in danger’ és un llibre d’aventures en anglès protagonitzat pel Tabaler de La Patum que requereix l’enginy del lector/a per resoldre els enigmes que formen part del llibre. La història comença el diumenge de l’Ascensió, que és el dia en què el Tabaler recorre els carrers i places de la ciutat fent sonar el Tabal per anunciar que s’acosta La Patum. Un cop finalitzada la passada, el Tabaler es dirigeix a la Casa de La Patum per guardar-hi el Tabal, però algú ha bloquejat l’accés canviant el codi de la porta. A partir d’aquí, comença l’aventura pel lector/a que haurà de decidir si primer vol descobrir qui ha estat la persona culpable de bloquejar l’entrada o si prefereix esbrinar quin és el nou codi d’accés de l’equipament. En funció de la seva elecció, el lector/a anirà fent salts per les diferents pàgines del llibre i comptarà amb l’ajuda d’un personatge clau, l’Àliga de La Patum, que li donarà pistes i indicacions per resoldre els enigmes. El llibre s’adreça principalment al públic infantil a partir de 10 anys, però els adults també podran gaudir-lo.

  L’edició del llibre en xifres

  La primera edició del llibre ‘The Patum in danger’ comptarà amb 1.000 exemplars que es posaran a la venda a l’Oficina de Turisme de Berga a partir del dimecres, 12 de juny. El llibre tindrà un preu de 10€. L’Ajuntament de Berga distribuirà gratuïtament 2 exemplars del llibre a totes les escoles de primària de la comarca per donar a conèixer el llibre entre l’alumnat, així com per treballar-hi a classe. D’altra banda, també es faran arribar exemplars a les biblioteques del Berguedà, al Bibliobús i a l’Arxiu Comarcal del Berguedà, entre d’altres.
  Publicat el 11/06/2019
  Berga promou unes nits de festa saludables i de qualitat amb accions per promoure un consum menys abusiu d’alcohol durant La Patum
  La Patum estrena una App per a telèfons mòbils per conèixer els esdeveniments, continguts i emplaçaments de la festa al moment
  El Ple de l’Ascensió aprova la celebració de La Patum de 2019 que es farà del 19 al 23 de juny
  Han col·laborat desinteresadament entre altres:
  Salvador Vinyes - Anna Parcerisa - Berta Francàs - Albert Rumbo - Ma Dolors Santandreu - Jordi
  Cohen - Foto Luigi - Toni Sales - Sílvia Massana - Mireia Ferran - Jordi Plana - Antònia Prat
  Pascal Hanrion - KAP
  Les despeses tècniques de la web (Informat Picas-Prat, SL),
  s'han pogut assumir gràcies a l'aportació de l'Associació La Patum Productors.
  Traductors: Steve Pepper, Jaume Fígols