• Notícies
 • Patronat
 • Marca
 • Entorn
 • La Patum de Berga incrementa el nombre d'activitats paral·leles adreçades a un públic més ampli
  La Patum de Berga és a tocar i en poc menys de quinze dies les comparses i els patumaires ompliran els carrers i places de la ciutat per gaudir de cinc dies de festa sense descans. Abans, però, ja s’hauran realitzat alguns actes previs com per exemple un concert inclusiu de músiques de La Patum, el concert del Memorial Ricard Cuadra o els Quatre Fuets, entre d’altres.

  Novetats i activitats paral·leles

  Del 14 al 18 de juny, Berga celebrarà una nova edició de la festa que enguany presenta novetats en l’oferta d’activitats paral·leles. D’una banda, el consistori ha augmentat el nombre d’actes complementaris i els espais de lleure “per arribar a un públic més ampli i divers”, segons ha explicat la regidora de Patum de l’Ajuntament de Berga, Mònica Garcia. En aquest sentit, la plaça Viladomat acollirà un espectacle d’animació infantil a càrrec de Dani Magyk i un ball popular amb el grup Cafè Trio, durant el divendres, 16 de juny, a partir de les 8 de la tarda. D’altra banda, aquest any no hi haurà zona de barraques a l’avinguda del Canal Industrial, però diverses entitats berguedanes organitzaran actuacions musicals de petit format durant la nit de divendres, a la plaça Maragall i a la plaça de Mossèn Huch. Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració dels Castellers de Berga, el Casal Panxo, l’Ateneu Llibertari i l’Ateneu Columna Terra i Llibertat.

  Concert de dissabte de Patum

  Una altra de les novetats d’aquest any fa referència al concert de Patum de dissabte a la nit que canvia d’espai i de format. Per una banda, l’esdeveniment deixarà de fer-se a l’avinguda del Canal Industrial i es traslladarà al passeig de la Indústria, a tocar del CAP Berguedà. Per altra banda, l’organització ha apostat per un tipus de concert menys massiu, que s’adapti a les característiques del nou emplaçament i que estigui adreçat a un públic més generalista. El concert començarà a les 11 de la nit i el cartell estarà format pels grups: Punkers Love The 80’s, Pepet i Marieta i Thug Life Band. També hi actuarà el grup berguedà Ilegal, que ha estat el guanyador del concurs de bandes musicals del concert de Patum. L’esdeveniment compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Bauma dels Encantats, la Plataforma de Convivència al Berguedà, el Centre d’Estudis Josep Ester Borràs i el grup π3ß.

  Campanya per al consum responsables d’alcohol i altres drogues

  La Patum també incorporarà la figura dels educadors de carrer vinculats a les activitats nocturnes de la festa. La ONG Educació per a l’Acció Crítica (EDPAC) porta a terme aquesta iniciativa anomenada ‘Festa la Teva’ que té l’objectiu de proporcionar informació als joves en situacions de consum d’alcohol i drogues i en situacions de vulnerabilitat respecte a actituds sexistes i de violència. Tal com ha explicat David Font, president del Consell Comarcal del Berguedà, es tracta d’una prova pilot que es portarà a terme durant els passacarrers de dimecres i dissabte i que comptarà amb la participació de parelles mixtes d’educadors que se situaran en les zones properes on es desenvolupa la festa per tal d’assessorar als joves sobre les conseqüències que comporta el consum de substàncies estupefaents. Així doncs, la tasca dels educadors és preventiva i el projecte permetrà als organitzadors detectar les zones on es concentra el consum i avaluar les eines necessàries per impulsar un consum responsable i evitar-ne les conseqüències negatives. El programa ha estat promogut i finançat per l’Oficina Jove del Berguedà i forma part del Pla Comarcal de Drogodependències i Addicions que coordina el Consell Comarcal del Berguedà.

  Servei d’autocars de Patum

  D’altra banda, l’Oficina Jove del Berguedà tornarà a oferir el servei d’autocars de Patum per tal de reduir els riscos a la carretera dels joves que assisteixen a la festa. El servei es realitzarà el 15 i el 17 de juny i el viatge d’anada i de tornada tindrà un cost de 2 euros. Els tiquets es podran adquirir fins el 12 de juny i els horaris de sortida des dels diferents municipis serà a les 8 de la tarda i la tornada serà a les 5 de la matinada des de la plaça de Gernika. En total, hi participen 15 municipis entre els que s’inclouen Puig-reig, Casserres, Gironella, Olvan, Vilada, Borredà, Cercs, Guardiola de Berguedà, Vallcebre, Saldes, Gósol, Bagà, La Pobla de Lillet, Avià i Sant Julià de Cerdanyola. Els menors d’edat hauran de presentar una autorització dels pares en el moment de recollida del tiquet.
  Publicat el 2/06/2017
  Berga promou unes nits de festa saludables i de qualitat amb accions per promoure un consum menys abusiu d’alcohol durant La Patum
  La Patum estrena una App per a telèfons mòbils per conèixer els esdeveniments, continguts i emplaçaments de la festa al moment
  El Ple de l’Ascensió aprova la celebració de La Patum de 2019 que es farà del 19 al 23 de juny
  Han col·laborat desinteresadament entre altres:
  Salvador Vinyes - Anna Parcerisa - Berta Francàs - Albert Rumbo - Ma Dolors Santandreu - Jordi
  Cohen - Foto Luigi - Toni Sales - Sílvia Massana - Mireia Ferran - Jordi Plana - Antònia Prat
  Pascal Hanrion - KAP
  Les despeses tècniques de la web (Informat Picas-Prat, SL),
  s'han pogut assumir gràcies a l'aportació de l'Associació La Patum Productors.
  Traductors: Steve Pepper, Jaume Fígols