• Notícies
 • Patronat
 • Marca
 • Entorn
 • Un total de 1.435 persones han participat en l’elecció dels cartells anunciadors de La Patum i La Patum Infantil de 2017. Es tracta del nombre més alt registrat d’ençà que el 2009 es comencés a comptabilitzar. Aquesta xifra, a més, suposa un creixement del 35’1% del vot respecte l’any anterior. La votació es va dur a terme entre el 9 i el 23 d’abril al vestíbul de l’Oficina de Turisme, on han estat exposades les obres finalistes. El Jurat Qualificador havia escollit prèviament 5 obres de les 39 presentades a concurs: “Diàleg”, “Dóna’m la mà”, “Fem-ho fàcil”, “Mà gegant” i “Pa-tum”, que es van sumar a les 6 obres per a la Patum Infantil que havien estat guardonades al concurs de dibuix escolar de la ciutat: “Ball de turcs i cavallets”, “Els gegants que més m’agraden”, “La Patum”, “Les dents de la guita”, “Les maces salten” i “Les guites”.

  El cartell guanyador ha rebut 706 dels 1391 vots emesos, és a dir, un 50’7% del total. Pel que fa a les obres infantils, l’elecció ha estat més renyida. El guanyador ha obtingut 448 vots d’un total de 1270, el que suposa un 35’2%. La majoria dels votants han estat veïns de Berga. Concretament, 1.269 vots provenen de la capital berguedana. El segon lloc de més procedència ha estat ha estat Barcelona amb 31 vots. Finalment, cal esmentar els 15 vots de la població veïna, Avià, i els 13 provinents de València. A més d’aquests indrets, s’han rebut vots de 46 poblacions més, amb visites d’arreu de tot el territori català i fins i tot de la ciutat de Madrid.

  La coincidència del període de votacions amb els festius de la setmana de Pasqua i la Diada de Sant Jordi han afavorit aquest augment de la participació. Els dies de més afluència de vot han estat precisament els esmentats: dijous 13 amb 127 vots, divendres 14 amb 145 vots, dissabte 15 amb 140 vots, diumenge 16 amb 144 vots, dissabte 22 amb 150 vots i diumenge 23 amb 426 vots.

  Els cartells anunciadors d’enguany es faran públics el proper 28 de maig, just després del Ple Extraordinari de l’Ascensió que es farà per aprovar la celebració de La Patum 2017.
  Publicat el 27/04/2017
  Berga obre el període de votació per escollir els cartells anunciadors de La Patum de 2018
  L’Ajuntament de Berga convoca la 2a edició del Concurs de bandes i grups musicals per actuar al concert de dissabte de Patum de 2018
  Berga obre les inscripcions per accedir a les places d’administradors i administradores de La Patum de 2018
  Han col·laborat desinteresadament entre altres:
  Salvador Vinyes - Anna Parcerisa - Berta Francàs - Albert Rumbo - Ma Dolors Santandreu - Jordi
  Cohen - Foto Luigi - Toni Sales - Sílvia Massana - Mireia Ferran - Jordi Plana - Antònia Prat
  Pascal Hanrion - KAP
  Les despeses tècniques de la web (Informat Picas-Prat, SL),
  s'han pogut assumir gràcies a l'aportació de l'Associació La Patum Productors.
  Traductors: Steve Pepper, Jaume Fígols