• Notícies
 • Patronat
 • Marca
 • Entorn
 • El Museu Comarcal de Berga ha posat en marxa un projecte que permetrà disposar d’un inventari de tots els elements de propietat municipal que formen part de la imatgeria de La Patum. Aquest inventari inclou els elements patrimonials de la comparseria i les peces de vestuari que es troben actualment al Museu Comarcal de Berga, la Casa de La Patum, la Reserva del museu i el Convent de Sant Francesc. El projecte ha estat impulsat per l’àrea de Patrimoni Cultural i Museus de l’Ajuntament de Berga i està sent desenvolupat per l’empresa Nubilum especialitzada en la catalogació, descripció, inventari de fons, digitalització i gestió documental de museus, arxius i biblioteques.

  Inventari del patrimoni patumaire

  El projecte contempla la normalització de la terminologia, la unificació i l’estructuració del vocabulari tècnic del fons actual del Museu Comarcal de Berga que consta d’uns 1.400 objectes, aproximadament. El museu compta amb l’inventari de les peces històriques de La Patum que s’exposen a l’equipament cultural, però la resta d’elements de vestuari i complements en desús no estan catalogats. En concret, manquen per documentar unes 200 peces i d’aquí neix la necessitat d’actualitzar i completar aquest inventari. L’equip de l’empresa Nubilum ha fotografiat totes les peces i els elements patumaires que formen part del fons del museu berguedà.

  Finançament del projecte

  La iniciativa té un cost 8.490 € i es finançarà amb fons propis (3.438 €) i una subvenció atorgada per l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (5.052 €) destinada a l’inventari i documentació dels béns culturals que integren els museus catalans.
  Publicat el 13/11/2020
  L’Ajuntament de Berga habilitarà noves localitats pels espectacles i concerts de les festes del Corpus de 2021 a partir del 13 de maig, a les 20 h
  Berga celebrarà la festivitat del Corpus amb una àmplia programació cultural i patumaire del 15 de maig al 18 de juny
  Berga recupera les rèpliques dels quatre cavallets de La Patum que havien desaparegut fa 20 anys
  Han col·laborat desinteresadament entre altres:
  Salvador Vinyes - Anna Parcerisa - Berta Francàs - Albert Rumbo - Ma Dolors Santandreu - Jordi
  Cohen - Foto Luigi - Toni Sales - Sílvia Massana - Mireia Ferran - Jordi Plana - Antònia Prat
  Pascal Hanrion - KAP
  Les despeses tècniques de la web (Informat Picas-Prat, SL),
  s'han pogut assumir gràcies a l'aportació de l'Associació La Patum Productors.
  Traductors: Steve Pepper, Jaume Fígols