• Notícies
 • Patronat
 • Marca
 • Entorn
 • La música és un element imprescindible de La Patum i abans que se sentin els primers compassos que indiquen l’inici de la festa, els berguedans i les berguedanes tenen una cita ineludible que és el concert del Memorial Ricard Cuadra. L’esdeveniment que es farà el dissabte, 10 de juny, arriba a la vintena edició i estarà dedicat als solistes berguedans. En concret, una tretzena de músics de la comarca i també de fora que han completat la seva formació musical a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), interpretaran peces composades per diversos autors com per exemple: Frederic Mompou, Àlex Martínez, Sergi Cuenca, Robert Agustina, Llibert Fortuny, Artur Martínez, Roger Belmonte, Artur Belmonte i Albert Guinovart. Tal i com explica Pep Moneo, responsable del Memorial Ricard Cuadra, “l’entitat ha decidit impulsar el talent berguedà dels joves músics de la comarca com a aposta de futur de l’esdeveniment”.

  La Banda del Memorial serà l’encarregada de realitzar l’acompanyament musical dels intèrprets que portaran el pes de la primera part de l’actuació que inclou una desena d’obres, algunes de les quals són noves i d’altres han estat recuperades de l’arxiu del Memorial. Els protagonistes del concert d’aquest any seran: Sara Subirana (acordió), Judit Marmi (clarinet), Martí Villegas (fiscorn), Mariona Casellas i Marc Garcia (piano), Denis Rojo (saxòfon i flabiol), Rosa Rodríguez, Jordi Boixader i Ariadna Just (saxòfon), Joan Sala (tenora), Guillem Cardona (trompeta), Francesc Planella (violí) i Laura Masferrer (violoncel).

  Com és habitual, durant la segona part del concert els músics tocaran un salt complet de Patum de les versions de J.B. Lambert i Ricard Cuadra.

  L’acte es farà a les 10 de la nit a la plaça de Sant Pere i en cas de mal temps, l’actuació es traslladarà al Teatre Municipal de Berga. Les entrades tenen un preu de 15€ amb cadira inclosa i 10€ per a les persones que assisteixin al concert a peu dret. L’esdeveniment s’inclou dins del programa d’actes de La Patum i està organitzat pel Memorial Ricard Cuadra i l’Ajuntament de Berga i compta amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Música de Berga i la Cobla Ciutat de Berga.
  Publicat el 9/06/2017
  La Patum accessible registra més de 1.500 usuaris i usuàries en 10 anys per veure la festa des de l’empostissat de la Pl. St. Pere
  Berga proposa una Patum participativa i oberta a totes les expressions patumaires
  L’Ajuntament de Berga aprova la celebració de La Patum que es farà del 30 de maig al 3 de juny de 2018
  Han col·laborat desinteresadament entre altres:
  Salvador Vinyes - Anna Parcerisa - Berta Francàs - Albert Rumbo - Ma Dolors Santandreu - Jordi
  Cohen - Foto Luigi - Toni Sales - Sílvia Massana - Mireia Ferran - Jordi Plana - Antònia Prat
  Pascal Hanrion - KAP
  Les despeses tècniques de la web (Informat Picas-Prat, SL),
  s'han pogut assumir gràcies a l'aportació de l'Associació La Patum Productors.
  Traductors: Steve Pepper, Jaume Fígols