• Notícies
 • Patronat
 • Marca
 • Entorn
 • L’Ajuntament de Berga efectuarà una sèrie de canvis al 46è Concurs de cartells de La Patum de Berga, a causa del coronavirus. Es tracta d’una situació inèdita motivada per la crisi d’emergència sanitària provocada per la COVID-19 i que ha comportat diverses mesures preventives decretades per les autoritats governamentals i sanitàries per evitar la propagació d’aquesta pandèmia. En aquest sentit, el certamen artístic ampliarà el termini de presentació de les obres, s’habilitarà un sistema online per entregar les propostes telemàticament i se suprimirà la votació popular que es realitza habitualment de forma presencial.

  Nou termini de presentació de les obres

  El termini per a la presentació de les obres finalitzava el 3 d’abril, però el consistori berguedà ha decidit ampliar-lo fins al 24 d’abril, a les 14h. També s’ha habilitat una adreça de correu electrònic (festes@ajberga.cat) per poder enviar les obres de forma telemàtica, tenint en compte les restriccions de mobilitat que impedeixen a la població sortir al carrer fora dels casos previstos pel Reial Decret 463/2020, de 14 de març, després de la declaració de l’estat d’alarma.

  En el correu electrònic caldrà incloure el cartell en els formats JPG i PDF sense marques de tall i /o d’impremta. També serà necessari adjuntar un document indicant el lema, el nom i cognoms, l’adreça i el telèfon de contacte de l’autor o autora. Aquest document haurà d’estar signat per garantir l’acceptació de les bases del certamen. El personal tècnic de l’Ajuntament de Berga s’encarregarà de garantir la confidencialitat i l’anonimat de les persones participants per tal que el jurat qualificador pugui avaluar les propostes. Les persones que ja hagin presentat les seves obres de forma presencial, no hauran de reenviar-les de forma online.

  De forma complementària, les obres podrien presentar-se presencialment a l’Oficina de Turisme de Berga (C/ Mare de Déu dels Àngels, 7), sempre i quan l’equipament pogués tornar a obrir al públic durant el nou termini de presentació de les propostes. Pel moment, però, es desconeix quan finalitzarà la restricció de l’obertura de determinats equipaments municipals.

  S’anul·la la votació popular

  L’Ajuntament de Berga ha consensuat la supressió de la votació popular de les obres finalistes del 46è Concurs de cartells de La Patum de 2020 que s’havia de fer del 5 al 19 d’abril davant la impossibilitat de poder garantir que la votació es desenvolupi sense cap tipus de restricció de mobilitat i per evitar posar en risc les persones que s’encarreguen de recollir els vots. D’altra banda, el consistori tampoc pot garantir la implementació d’un sistema de votació electrònica que substitueixi la votació presencial. Tenint en compte aquestes circumstàncies i de forma excepcional, el jurat qualificador procedirà a realitzar la selecció directa del primer premi i l’accèssit del concurs entre les obres candidates. Aquesta decisió també respon al fet de garantir els terminis d’edició, maquetació i impressió del material promocional de La Patum, tenint en compte l’ampliació del termini de presentació de les obres del certamen artístic.
  Publicat el 23/03/2020
  Berga exhibeix La Patum al Convent de Sant Francesc amb una exposició ambiciosa i visites guiades per descobrir els espais patumaires fins al gener de
  Berga celebrarà una versió confinada de La Patum amb actes simbòlics i culturals que es faran del 10 al 14 de juny
  L’Ajuntament de Berga suspèn definitivament La Patum de 2020 i descarta celebrar-la al setembre
  Han col·laborat desinteresadament entre altres:
  Salvador Vinyes - Anna Parcerisa - Berta Francàs - Albert Rumbo - Ma Dolors Santandreu - Jordi
  Cohen - Foto Luigi - Toni Sales - Sílvia Massana - Mireia Ferran - Jordi Plana - Antònia Prat
  Pascal Hanrion - KAP
  Les despeses tècniques de la web (Informat Picas-Prat, SL),
  s'han pogut assumir gràcies a l'aportació de l'Associació La Patum Productors.
  Traductors: Steve Pepper, Jaume Fígols