• Notícies
 • Patronat
 • Marca
 • Entorn
 • L’Ajuntament de Berga ha posat en marxa una consulta oberta a la ciutadania sobre el projecte d’elaboració del reglament d’ocupació del balcó consistorial durant les festes de La Patum. Es tracta d’una iniciativa que pretén regular la distribució de les 74 places de les grades que s’instal·len al balcó per seguir els actes que se celebren a la plaça de Sant Pere durant la festivitat del Corpus berguedà. L’objectiu del nou reglament és fer compatible la representació institucional i la ciutadana tal com va succeir durant La Patum de 2018, en què es va portar a terme una prova pilot per tal que els veïns i veïnes poguessin gaudir de La Patum des d’aquest espai. En concret, el consistori va posar a disposició de la ciutadania un total de 378 places corresponents a les passades de dimecres i dissabte (250), a les Patums completes de dijous i diumenge (100) i a La Patum Infantil (28). Una part dels llocs disponibles van ser assignats mitjançant un sorteig públic, mentre que la resta de places varen ser de lliure accés durant les sortides i arribades de les passades a la plaça de Sant Pere.

  La convocatòria de la consulta pública prèvia és una iniciativa recollida en la legislació vigent sobre transparència, accés a la informació pública i bon govern que permet que la ciutadania pugui incidir en l’elaboració i la revisió de normes i reglaments. Per tot això, la regidoria de Participació Popular ha impulsat aquesta consulta amb el vistiplau dels membres del Patronat de La Patum.

  Les persones interessades en realitzar aportacions o suggeriments sobre el nou reglament d’ocupació del balcó consistorial durant les festes de La Patum podran fer-ho del 12 al 26 de novembre, presentant una instància genèrica via telemàtica o a través de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC). Per fer-ho, caldrà ser major de 16 anys i serà necessari accedir a l’apartat de ‘Participació ciutadana en projectes normatius’ inclòs en l’espai dedicat a la participació ciutadana del web municipal. En aquesta secció, els usuaris i usuàries podran consultar i descarregar el document de síntesi del reglament d’ocupació del balcó consistorial durant les festes de La Patum, en què s’exposen els objectius, la necessitat i els problemes que es preveuen solucionar mitjançant la creació d’aquest reglament. A més, també hi apareix l’enllaç al formulari de la instància genèrica que cal completar amb les aportacions corresponents.

  Un cop realitzada la consulta, la comissió d’estudi formada per membres de les diferents formacions polítiques amb representació al consistori juntament amb diversos tècnics i tècniques municipals s’encarregaran de revisar totes les propostes recollides per valorar la seva inclusió en el nou reglament.
  Publicat el 12/11/2018
  S’obre la convocatòria per formar part de l’organització del concert jove de La Patum de 2020
  Oberta la convocatòria per a la presentació d’obres participants al 46è Concurs de cartells de La Patum de 2020
  L’Ajuntament de Berga i Sant Aniol tanquen un acord pel subministrament de 20.000 ampolles anuals d’aigua per a la campanya de la ‘Patumaigua’ durant
  Han col·laborat desinteresadament entre altres:
  Salvador Vinyes - Anna Parcerisa - Berta Francàs - Albert Rumbo - Ma Dolors Santandreu - Jordi
  Cohen - Foto Luigi - Toni Sales - Sílvia Massana - Mireia Ferran - Jordi Plana - Antònia Prat
  Pascal Hanrion - KAP
  Les despeses tècniques de la web (Informat Picas-Prat, SL),
  s'han pogut assumir gràcies a l'aportació de l'Associació La Patum Productors.
  Traductors: Steve Pepper, Jaume Fígols