• Notícies
 • Patronat
 • Marca
 • Entorn
 • L’Ajuntament de Berga ha convocat una nova edició del Concurs de bandes i grups musicals per formar part del concert jove de La Patum de 2020, que es portarà a terme el dissabte, 13 de juny, al Passeig de la Indústria. Es tracta de la quarta edició d’un certamen que té l’objectiu de donar a conèixer formacions musicals novelles d’artistes berguedans, així com proporcionar una sèrie d’elements de suport i acompanyament a les bandes per facilitar-ne la professionalització mitjançant l’ús de l’escenari del concert patumaire. L’esdeveniment està organitzat per les àrees de Joventut i Patum de l’Ajuntament de Berga i compta amb la col·laboració de diverses entitats culturals i juvenils del municipi.

  Característiques de la convocatòria

  El certamen s’adreça a formacions musicals en actiu que comptin amb una trajectòria mínima d’un any. Un altre dels requisits indispensables per concórrer en la convocatòria serà que la meitat de les persones que integren els grups o bandes resideixin actualment en un dels municipis de la comarca del Berguedà. En la selecció de propostes s’avaluarà l’originalitat, la creativitat, la qualitat artística i tècnica i la composició musical de temes propis i/o la reproducció acurada de peces musicals d’altres grups.

  Procés d’inscripció

  El període establert per formalitzar la inscripció romandrà obert del 14 de març al 13 d’abril de 2020, ambdues dates incloses. Les formacions interessades en prendre part en el concurs hauran de realitzar la sol·licitud a través d’un formulari online habilitat al web www.ajberga.cat i en aquest enllaç:

  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScdk4SR12XthBEOX5yn_X5kiMU7XcoHE7X2W_nHHUP42kCtAQ/viewform

  La tramitació de la inscripció per participar al certamen de bandes i grups musicals serà gratuïta i caldrà detallar les dades i la informació relativa a la formacions candidates. També serà necessari facilitar un enllaç web on poder escoltar una o més cançons senceres dels grups.

  Veredicte del certamen musical

  El dimarts, 14 d’abril, el Jurat Qualificador format per diverses persones vinculades a l’organització de l’esdeveniment musical efectuaran la selecció del grup o banda guanyadora. Aquesta formació s’encarregarà d’obrir el concert jove de La Patum que es farà a l’escenari situat a tocar del CAP Berguedà i també rebrà un premi de 300€. El veredicte del jurat es donarà a conèixer mitjançant la difusió del cartell anunciador de l’esdeveniment en què hi apareixeran els grups que participaran al concert patumaire.

  Per a més informació sobre la 4a edició del Concurs de bandes i grups musicals del concert jove de La Patum de 2020, podeu contactar amb l’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Berga, a través de l’adreça de correu electrònic joventut@ajberga.cat.
  Publicat el 13/03/2020
  L’Ajuntament de Berga posposa La Patum de 2020 i treballa per celebrar-la al setembre, si les circumstàncies ho permeten
  El 46è Concurs de cartells de La Patum amplia el termini de presentació de les obres i elimina la votació popular pel coronavirus
  Berga convoca el 4t Concurs de bandes i grups musicals novells per actuar al concert jove de La Patum de 2020
  Han col·laborat desinteresadament entre altres:
  Salvador Vinyes - Anna Parcerisa - Berta Francàs - Albert Rumbo - Ma Dolors Santandreu - Jordi
  Cohen - Foto Luigi - Toni Sales - Sílvia Massana - Mireia Ferran - Jordi Plana - Antònia Prat
  Pascal Hanrion - KAP
  Les despeses tècniques de la web (Informat Picas-Prat, SL),
  s'han pogut assumir gràcies a l'aportació de l'Associació La Patum Productors.
  Traductors: Steve Pepper, Jaume Fígols