• Notícies
 • Patronat
 • Marca
 • Entorn
 • Berga ha celebrat el 15è aniversari de la proclamació de La Patum com a Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat amb un acte realitzat a l’AjBerga. Lola Creu, Josep Cuberas i Josep Noguera han estat les persones homenatjades per la seva vinculació amb la festa.

  Lola Creu Aspachs descendeix dels Xamberg, la família que havia tocat el Tabal des del 1826. La Lola té un vincle especial amb el Barri Vell i els Gegants de La Patum que s’alcen per a què pugui tocar-los des del balcó del carrer Buxadé durant la passada del dimecres al migdia.

  Josep Cuberas Graells va formar part de diverses comparses de La Patum Infantil durant la seva infantesa gràcies al seu avi i ha acumulat molta expertesa com a saltador de Plens. Cuberas també ha viscut canvis que han promogut l'evolució de la festa berguedana.

  Josep Noguera Canal s'ha dedicat a estudiar la història de Berga dels segles XIX i XX. La seva tasca com a historiador li ha permès formular diverses hipòtesis sobre La Patum mitjançant l'anàlisi del context dels fets històrics referents a la festa.

  Les persones homenatjades han rebut un obsequi i una còpia de l'entrevista 'Vides de Patum' que han entregat diversos representants del consistori i del Patronat de La Patum.
  Publicat el 7/01/2021
  Berga suspèn La Patum de 2021 i estudia la tipologia d’activitats alternatives que es podrien fer per Corpus
  Berga prorroga l’exposició de La Patum al Convent de Sant Francesc i estableix nous horaris per visitar la mostra gratuïtament
  Acte d'homenatge a Lola Creu, Josep Cuberas i Josep Noguera pel 15è aniversari de La Patum com a Patrimoni de la Humanitat
  Han col·laborat desinteresadament entre altres:
  Salvador Vinyes - Anna Parcerisa - Berta Francàs - Albert Rumbo - Ma Dolors Santandreu - Jordi
  Cohen - Foto Luigi - Toni Sales - Sílvia Massana - Mireia Ferran - Jordi Plana - Antònia Prat
  Pascal Hanrion - KAP
  Les despeses tècniques de la web (Informat Picas-Prat, SL),
  s'han pogut assumir gràcies a l'aportació de l'Associació La Patum Productors.
  Traductors: Steve Pepper, Jaume Fígols