• Notícies
 • Patronat
 • Marca
 • Entorn
 • D’aquí a pocs dies el vestit del Gegant Vell de 1958 tornarà a Berga havent estat restaurat per les restauradores del Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa (CDMT). El cost total d’aquest procés és de 2.957,31 euros, dels quals 2.041 euros es cobriran amb una subvenció atorgada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

  La intenció del Patronat Municipal de La Patum és poder continuar amb més fases fins arribar a poder restaurar tot el vestuari antic que es conserva de les diferents comparses patumaires. Un vestuari que, tal i com van expressar les tècniques del CDMT en fer la primera avaluació del material “mostra la història del tèxtil català dels darrers 125 anys”.

  El procés de restauració de vestits antics de La Patum es va iniciar l’any 2005, i fins a dia d’avui s’han restaurat prop d’una cinquantena de peces de totes les comparses de La Patum. En finalitzar el procés de restauració, les restauradores del CDMT fan un informe acurat de tot el procés de restauració on s’expliquen les característiques tècniques dels teixits, el seu estat inicial, el tractament que s’hi ha dut a terme i el resultat final.
  Publicat el 30/01/2017
  Degut a la nevada que les darreres hores ha caigut a la ciutat de Berga s’ha decidit aplaçar la digitalització en 3D dels Nans Nous que hi havia prevista per avui a fi i efecte d’evitar el desplaçament dels tècnics de l’empresa Nub3D S.L.

  Així que es tingui lligada la data definitiva en què es durà a terme aquesta digitalització ja s’informarà pels canals habituals.
  Publicat el 26/01/2017
  Davant la polèmica sorgida arran de l'expulsió de tres membres de la comparsa dels Plens i les Maces en una reunió interna sobre el funcionament de la comparsa el passat dissabte 21 de gener, l'equip de govern ha convocat pel proper dimecres dia 1 de febrer a 8 del vespre un Patronat extraordinari per abordar aquest tema.

  Així ho explica la regidora de Patum, Mònica Garcia: 'Tal i com vam dir des del primer moment, no hem volgut fer declaracions sobre aquest tema perquè abans volíem escoltar les parts implicades i conèixer de primera mà els fets ocorreguts i poder parlar amb propietat', assegura. En aquesta línia, des que va transcendir aquest tema fins a dia d'avui, tant la regidora com l'Alcaldessa han mantingut diverses reunions amb els implicats i s'han escoltat les diferents veus que s'han pronunciat públicament o s'han dirigit a l'equip de govern en referència a aquest tema per tal de valorar els fets i poder trobar la millor opció.

  Així, davant d'aquesta realitat, l'equip de govern ha considerat necessari convocar un Patronat de La Patum extraordinari on abordar aquesta qüestió ja que és l'òrgan màxim de gestió de la Festa.

  En la mateixa línia, la regidora explica que al Patronat extraordinari que es farà dimecres l'equip de govern hi portarà una proposta sobre la qual debatre: 'Nosaltres hem estat treballant una proposta però com ja hem dit, considerant que és en el sí del Patronat on s'han d'abordar els temes referents a la Festa, serà durant la reunió que es farà dimecres on la donarem a conèixer per tal de poder-la abordar amb la resta de membres del Patronat', explica Garcia.

  Des de l'equip de govern de l'Ajuntament de Berga s'espera poder resoldre aquest tema en favor de la Festa i es compromet a seguir informant de les novetats rellevants al respecte.
  Publicat el 26/01/2017
  Demà s’obre el termini de votacions per a escollir els cartells anunciadors de La Patum 2017
  El Patronat de La Patum engega el procés de redacció dels estatuts de règim intern de les comparses
  Obert el període de presentació d’obres per al XLIII Concurs de Cartells de la Patum de Berga 2017
  Han col·laborat desinteresadament entre altres:
  Salvador Vinyes - Anna Parcerisa - Berta Francàs - Albert Rumbo - Ma Dolors Santandreu - Jordi
  Cohen - Foto Luigi - Toni Sales - Sílvia Massana - Mireia Ferran - Jordi Plana - Antònia Prat
  Pascal Hanrion - KAP
  Les despeses tècniques de la web (Informat Picas-Prat, SL),
  s'han pogut assumir gràcies a l'aportació de l'Associació La Patum Productors.
  Traductors: Steve Pepper, Jaume Fígols